Εύρεση υπότιτλων για ταινίες


Θα δούμε πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε και να ρυθμίσουμε τον bsplayer να κατεβάζει υπότιτλους στις γλώσσες που επιθυμούμε.


  • Εγκατάσταση bsplayer

Πρώτα θα κατεβάσουμε τον bsplayer από την επίσημη ιστοσελίδα του, για να τον κατεβάσουμε κάνουμε κλικ εκεί που λέει “DOWNLOAD FREE”. Όταν τελειώσει η λήψη του, κάνουμε εγκατάσταση ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Συμφωνούμε στην άδεια χρήσης και πατάμε “Next”,

 

..επιλέγουμε μια από τις διαθέσιμες γλώσσες εγκατάστασης και πατάμε “Next”,


..στη συνέχεια πατάμε “Install”,


..θα μας ζητήσει να εγκαταστήσει τους απαραίτητους codecs, πατάμε “Ναι”, όταν τελειώσει και η εγκατάσταση των codecs πατάμε άλλη μια φορά “Next” και “Finish”.




  • Ρύθμιση bsplayer
Τώρα που έχουμε εγκατεστημένο τον bsplayer ανοίγουμε μια ταινία με αυτόν, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο bsplayer και κάνουμε κλικ στο “Επιλογές>Προτιμήσεις”.
Σημείωση: ο bsplayer αν δεν βρει αποθηκευμένους υπότιτλους στο δίσκο μας για την ταινία που ανοίξαμε θα ξεκινήσει την αναζήτηση αυτόματα, θα πρέπει να κλείσετε το παράθυρο αναζήτησης για να κάνουμε πρώτα τις απαραίτητες ρυθμίσεις.


Από το αριστερό μενού επιλέγουμε “Υπότιτλοι” και από δεξιά την καρτέλα “Ιδιότητες υπότιτλων”, κάνουμε κλικ στο κουμπί που λέει “Προκαθορισμένη γλώσσα υπότιτλων”.

Πατάμε “Προσθήκη γλώσσας”.


Βρίσκουμε και επιλέγουμε τη γλώσσα που θέλουμε (πχ ιταλικά) και πατάμε “ΟΚ”.

Επιλέγουμε την καρτέλα “Διαδικτυακοί υπότιτλοι” και στο “Αποθήκευση κατεβασμένων υπότιτλων σε” επιλέγουμε το “Φάκελος ταινίας”. Κλείνουμε το παράθυρο ρυθμίσεων.

Κάνουμε ξανά δεξί κλικ πάνω στο bsplayer και κάνουμε κλικ στο “Υπότιτλοι>'Έλεγχος για υπότιτλους στο διαδίκτυο>Όλα”.

Το bsplayer θα ψάξει για υπότιτλους, και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι στις γλώσσες που έχουμε επιλέξει, θα τους εμφανίσει. Επιλέγουμε τους υπότιτλους που θέλουμε και πατάμε “Λήψη επιλεγμένων” (θα αποθηκευτούν στο φάκελο που είναι η ταινία).

Αν σε μια ταινία έχουμε παραπάνω από έναν υπότιτλους (πχ έχουμε ελληνικούς, ιταλικούς κλπ), για να επιλέξουμε τον υπότιτλο που θέλουμε κάθε φορά θα πρέπει να κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο bsplayer και μετά επιλέγουμε ένα από τους υπότιτλους που φαίνονται στο “Υπότιτλοι>Πρωταρχικό”.

ΥΓ1: Οι υπότιτλοι που θα κατεβάσετε δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλεύουν σωστά με την ταινία σας, μπορεί να μην έχουν σωστό συγχρονισμό με τον ήχο, καθώς κάθε υπότιτλος που βγαίνει είναι συγχρονισμένος με συγκεκριμένες εκδόσεις μιας ταινίας. Αν δεν δουλεύει σωστά ένας που κατεβάσετε δοκιμάστε άλλο!
ΥΓ2: Κάποιες συσκευές (πχ τηλεοράσεις, δέκτες mpeg4 κλπ) μπορεί να μην αναγνωρίζουν υπότιτλους αν έχουν διαφορετικό όνομα από την ταινία, θα πρέπει πριν βάλετε μια ταινία να παίξει σε μια συσκευή να μετονομάσετε τους υπότιτλους για να έχουν το ίδιο όνομα με την ταινία.
ΥΓ3:Επίσης κάποιες συσκευές μπορεί να μην αναγνωρίζουν την κωδικοποίηση των υπότιτλων που έχετε κατεβάσει (αντί για γράμματα όταν παίζει η ταινία θα έχει σύμβολα ή άσχετους χαρακτήρες). Σε αυτή την περίπτωση ανοίγετε τους υπότιτλους με το “Σημειωματάριο” των Windows (δεξί κλικ άνοιγμα με και επιλέγετε το Σημειωματάριο), πάτε “Αρχείο>Αποθήκευση ως”, επιλέγετε κωδικοποίηση “ANSI” και πατάτε “Αποθήκευση” αντικαθιστώντας το αρχείο.

Share on Google Plus

About Konstantinos Aslanidis

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου