Παράκαμψη του Windows Update

Πως να αποφύγω τον πολύωρο έλεγχο ενημερώσεων του Windows Update



 Γράφει ο Χρήστος Τσιομπανίδης...


 Η πολύωρη αναμονή για τον έλεγχο ενημερώσεων του Windows Update και της επικοινωνίας του λειτουργικού μας, με τον server της Microsoft αποτελεί από τις πιό χρονοβόρες διαδικασίες, μετά από κάποιο φορμάτ.

 Πάμε να δούμε με πιό τρόπο θα κατεβάσουμε όλες τις ενημερώσεις που αφορούν το λειτουργικό μας,να τις εγκαταστήσουμε κατευθείαν μετά το φορμάτ ή να τις αποθηκεύσουμε για να τις χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον, στο δικό μας υπολογιστή ή σε κάποιον άλλο.

Κατεβάζουμε από αυτό το  LINK το portable προγραμματάκι WHDownloader και το κάνουμε αποσυμπίεση.


 Στο φάκελο που δημιουργήθηκε κλικάρουμε το WHDownloader για να ανοίξει (όπως είπαμε, είναι portable και δε χρειάζεται εγκατάσταση).

 Πάνω αριστερά  κάνουμε κλίκ στο σύμβολο με το βελάκι που θυμίζει το σύμβολο ανανέωσης των σελίδων αλλά με αντίθετη φορά.

 Το 2ο βήμα είναι να κάνουμε κλίκ μέσα στο πεδίο Select a Category και να επιλέξουμε την έκδοση των Windows που μας ενδιαφέρει.
 Το πρόγραμμα με συνοπτικές διαδικασίες θα κάνει τον "έλεγχο ενημερώσεων" και αμέσως θα μας εμφανίσει το σύνολο των ενημερώσεων της έκδοσης των Windows που επιλέξαμε.

 Κάνουμε δεξί κλικ στην επιλογή Right Click for options και πατάμε Select all στο πινακάκι που θα μας ανοίξει.



 Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα συγκεντρώσει όλες τις ενημερώσεις που χρειαζόμαστε...Πατάμε Download στο κάτω μέρος της αριστερής πλευράς του πίνακα για να αρχίσουν να κατεβαίνουν οι ενημερώσεις μας.



 Κάνουμε οτιδήποτε, μέχρι να κατέβουν οι ενημερώσεις...

 Μόλις κατέβουν οι ενημερώσεις,κλείνουμε το πρόγραμμα και πάμε στον αποσυμπιεσμένο φάκελο του προγράμματος...Εκεί μέσα θα δούμε πως δημιουργήθηκε ένας νέος φάκελος "Updates".

 Μέσα στο φάκελο υπάρχουν υποφάκελοι με τις ενημερώσεις, τις οποίες μπορούμε να αποθηκεύσουμε ή να τις κάψουμε σε DVD ή τις επιλέγουμε όλες, κάνουμε δεξί κλικ και " Άνοιγμα " για να τις εγκαταστήσουμε...

 Μέσα στις δυνατότητες του προγράμματος, είναι και η ενημέρωση των Office 2010-2013 και 2016.


 Έχετε να συμπληρώσετε κάτι, σχετικά με το WHDownloader; 



Share on Google Plus

About Christos Tsiompanidis

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου